Ядрената електроцентрала Запорожие отново е изключена от от електропреносната мрежа след

...
Ядрената електроцентрала Запорожие отново е изключена от от електропреносната мрежа след
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново е изключена от мрежата

Ядрената електроцентрала " Запорожие "  отново е изключена от от електропреносната мрежа след съветски обстрел. Според украинският оператор " Енергоатом " останалите електропроводи за високо напрежение линиите са били наранени и развалени от съветски обстрел.

Електроцентралата към този момент се захранва само от дизелови генератори. Запасите от дизелово гориво са задоволителни за 15 дни.

Атомната електроцентрала е най-голямата в Европа. От март месец насам, десетина дни след началото на съветската инвазия в Украйна е окупирана от съветски войски, но се експлоатира от украински служащи.

До този миг площадката на електроцентралата е била многократно удряна от снаряди, няколко пъти изключвана от мрежата, а от края на лятото ударите зачестиха. Двете страни взаимно се упрекват за това.

През септември нуклеарната централа бе посетена и от чиновници на МААЕ, обезпокоени от обстановката по сигурност. Тогава започнаха и договаряния с посредничеството на шефа на интернационалната организация Рафаел Гроси за основаване на зона за сигурност към централата. В последните седмици няма информация за техния ход, откакто Гроси заяви за дребни сполучливи стъпки.

И сега на територията на Украйна има екип на МААЕ, който ревизира два обекта по мотив изказванията на Русия за основаване и вероятно потребление на " мръсна бомба ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР